söndag 24 januari 2010

Torpar köket

Före: kort taget genom fönstret då vi var och tittade en extra gång efter vi hade bestämt att köpa torpet. Det var verkligen gulligt, bakom elspisen i hörnet fans en gammelmodig halvmåne formad ho med ett spätt avloppsrör nersänkt i den låga bänken. Det fanns endast kallt sommar vatten, det varm vatten vi ville ha fick vi värma i en stor gryta på vedspisen i bild till vänster. Denna byttes ut mot den vi har idag, som är en mycket efektivare värmekälla.

Lilla dörren till vänster och det lilla rummet innanför revs ut och byggdes lite större och med detta åkte det gedigna gammelmodiga kökskåpet ner från väggen, som satt som berget med de största spikar som går att gräva fram på den tiden. Här i det lilla rumet byggdes ett litet men naggande gott och funktionellt badrum.

Köks fönstret var vi tvungen att byta ut för detta stora passade inte in i planerna om än jag gillar dessa gammla fönster men det fungerade inte att behålla det

I smetandets bästa stunder, och gissa var min visp till elvispen hamnade när det var dax att blanda fogmassan.Tada ..... 5 år senare och mycket arbete ser det ut såhär, men det fins mycket kvar att göra så inte blir vi utan arbete på hemmaplan.


I dag efter jobbet bar det av ut i skogen, jag skulle vissa EdetMarie Nattbergshedens vidder. Men det blev ingen lång tur för hundarna hade redan busat den mesta energin ur kroppen innan det bar iväg så vi vände innan den roliga utförsbacken nalkades. Spänande att sick sacka mellan små tallar, men det tar vi nästa repa.I lördags var det bus med liten Turbo i några timmar medans vi grillade gott ute vid elden.
5 kommentarer:

MArie sa...

Hahah TACK för att du inte lade ut bilderna större! JA vilken förändring, gulligt och mysigt redan innan men funktionellt och mycket snyggare nu! Köket alltså...

Maria sa...

Himmel så fint ni har gjort köket!

Spessartin sa...

Snyggt! Vilken förändring! Och så jäkla kul att foga, det läker verkligen ihop kaklet!

Sara sa...

Vilken skillnad i köket, riktigt snyggt!

Kicki Lövgren sa...

Vad fint det blev. Ni är duktiga.