måndag 18 januari 2010

Underskattad maträtt

Efter en juvlig sovmorgon tog jag på mig skidorna för att luffsa runt i skogen med hunden springandes runt och lukta på allehanda vilda spår och dofter. Efter en och en halv timma återvände vi hem och Agnes somnade snarkande i sin bädd här i köket. Jag startade med dagens göromål, att tillreda den mat jag förberett igår. Högreven kryddas och förstektes lite lätt för färgens skull, ner i en stor gjutjärns gryta med lite vatten, sen in i ved ugnen och där fick den vara på låg temp tills den var färdig. Mört och fint kött blev det. Jag blötlade även bruna bönor igår och de satte jag på sjudning men det var svårt att hålla rätt temp på vedspisen så elspisen fick komma till användning där. Det blev brunabönor och fläsk till middag som jag tror är en underskattad måltid i dagens tider, och för ovanlighetens skull fick jag sällskap av maken till middag, härligt skönt när han inte jobbar fult lika långa dagar längre, en normal arbetsdag för en gångs skull, så då hinner han hem och kramas lite.

Torparfru är en flitig användare av kökets hjärta, vedspisen.

Go kväll.

6 kommentarer:

Spessartin sa...

Jag måste säga detsamma - tacka för en underhållande och god bloggbekantskap! På något sätt så ser jag mycket av mig själv i dig och det känns väldigt... tryggt.. eller nåt åt det hållet.

Och stilikon, det är du ju bara. De där stockholmsbrudarna kan slänga sig i väggen.

Kissemiss är oerhört söt, han kan verklgien se sååå oskydlig och söt ut.

Fånga dagen sa...

Jaa du undrskattat är rätta ordet.
Nu blev jag sugen på att göra egna bruna bönor jag också, stekt fläsk o bruna bönor är nämligen en av mina favoriträtter.
visst är det härligt att kunna gå ut på långpromenad och inte förfrysa ansiktet, här har varit behagliga -2 grader nu, perfekt.
Kram Lena

Marie sa...

Huuua jag fortsätter att underskatta bruna bönor;) Men du får det att låta gott i allafall;)

Spessartin sa...

Bruna bönor är grymt underskattat. Vi åt det igår och det är så jäkla gott!
Var jobbar karln din nu någonstans? Är han inte kvar på Ringhals?

~Hanna~ sa...

Härligt att använda vedspisen för matlagningen... Det är så härligt med din blogg, man blir så glad, rofylld och lycklig av den!

Hälsningar Hanna (Maries kusin...)=)

Marie sa...

Haha du är så gullig:) Plus att det syns på dig att du är på bättringsvägen, du lös och glittrade idag, trots täckbyxor och mössfrilla;)