söndag 21 februari 2010

Fryser

Vilken vargavinter det är, kylan håller i sig runt 25-30 grader och det är kallast om nätterna. Jag fick mig en ledig dag idag för att där jag skulle jobba tyckte de att jag inte behövde koma om det skulle vara så här bistert väder som 30 grader klallt. Nog för att jag vill jobba men allt är så hiskeligt segt när de står ute i kylan och då tänker jag främst på min kärra som ska transportera mig dit i denna kyla, ja min bil funkar igen, jag hade på känn vad som felades och när det väl hände så var det solklart att mina misstankar stämde. Hjullagret på högersida snurrade sin sista sväng i torsdags. Tur att man har en händig man i huset så var det fixat redan på fredagen med ett nytt lager, så då kunde jag återställa min lånade bil. Nu är det bara fortsätta plocka fjädrar, så får vi se hur länge den håller, bävar för att det är besiktning snart.

Mina gröna ögon vaknade av gryningsljuset i morse strax efter 6, inte läge att ligga kvar och mysa när man känner att det är svalt i huset. Som sagt bor vi i ett torp och det hinner bli kallt därför att hela huset inte är bonat för kalla tider. Därför håller vi bara varmt i de viktigaste rummen som kök och sovrum. Hallen är en kallfarstu och just nu under den kallaste tiden hänger det draperi i öppningen till köket, men blir det varmare ute håller vi även hallen varm. Vi tror att golvet är dåligt issolerat där och det ska åtgärdas när tiden finns. +9 grader var det när jag kom ner i köket på morrgon och vi hade runt 16 i sovrummet, det blir ju alltid varmare på övervåningen i ett hus och där sover vi. Bara mata brasan med ved och och sitta vid datorn och kika runt på lite vettiga saker som resept och dyligt medans maken får sin skönhetssömn som har slitit så med bilen och skotern. Tempern stiger sakta men säkert och man kan röra sig utan att frysa fast nu.

Man vill egentligen inte ut nu men veden ska in och lite rastning av hunden måste göras för hon är lite nipprig av energi just nu. Hästarna står i skogskanten och mår bara prima, hönsen har haft ett uppehåll i äggläggningen under den mörkaste perjoden men nu har de börjat igen, maken bar in de första tre äggen för någon dag sen, så egendomligt lycklig man kan känna sig över egna ägg.

Ska bylta ut min frusna kropp från filten och tillverka lite frukost att bjuda på kanske man får upp en trött make med ett leende på läpparna.

4 kommentarer:

Marie sa...

Ja sannerligen har detta varit den kallaste vintern på lääänge...

Sara sa...

Det är verkligen kallt, längtar till våren ;-)

Oj ni hade verklige kallt när ni vaknade, jag skulle nog frysa ihjäl näst intill. Vi eldar också bara men våran kamin är bra på att lagra värmen så här var det 21 grader imorse och det tyckte jag var nog kallt... som du förstår älskar jag värme ;-)

Annso sa...

Längtar verkligen till våren nu!

Spessartin sa...

9 grader är verkligen kallt! BRRR! Men mysigt att elda, och det blir ju go värme hyggligt fort om man bara inte glömmer av att stoppa i mer ved.