söndag 21 februari 2010

Kvinnlig specialitet....?

Jag läste en historia eller vad man nu ska kalla det, men är det bara kvinnor som råkar ut för detta fenomen, kommer inte i håg var jag sett den eller hur den igentligen går men i dag har jag tänkt på den när jag härjat på här i hemmet.

Efter våran rejäla frukost med stekt ägg och fläsk så plockade vi undan från bordet, jag hant bara ställa in en sak i kylen då jag plötsligen SER kylskåpet jag menar SER inte bara tittar in i den som jag annars gör varje dag. Nej jag SER alla dessa ringar som glasburkarna lämnar efter sig och som man torkar bort med jämna mellanrum från glashyllorna. Jag börjar helt sonika att plocka ur grejer när maken plockar in. Plötsligt stod jag inte ut med dessa fläckar de måste bara bort och det med basta. Hela kylskåpet skuras grundligt.

Men det är ju så att inget ska gå för lätt man känner sig som en grissly i ett barskåp, när en av de plastlister som sitter i fram och bakkant på glashyllorna går mitt i tu, när jag ska dra bort dom för att se vad som kan gömma sig in under. Men nu är det rent och fint i våran kyl och inga fler missöden, jag klämde tillbaka den trasiga listen och skadan syntes inte så mycket.

Sen häller jag upp vatten i en mugg och sätter i tepåsen då jag kommer på att jag ska elda uppe i kaminen,,,,,, rusar upp där jag då ser mina blommor som står i ett alldeles för kallt rum, och vad gör jag... genast börjar jag flytta alla blommor och glömmer att elda vilket jag kommer på halväges ner....
... vänder om och eldar, går sedan ner och sätter mig vi datorn då maken på minner om att jag har hällt upp te'et.

Och inget av detta är speciellt nytt inget av detta är något som är direkt akut, jag har ju vetat om att blommorna kanske inte klarar av att stå i detta rummet men jag har tänkt att det kanske blir varmare, kylskåpet har ju sett ut så den senaste veckan osv... thja varför just idag kan man fråga sig. Tankspridd eller kvinnlig specialitet.

1 kommentar:

Spessartin sa...

Jag är precis likadan!