torsdag 4 februari 2010

Nopp och plock

Jag duttar och far lite kors ock tvärs här i huset mellan arbetspassen, mina pelargoner har fått komma fram här i slutet på januari från sin vinter dvala. Jag målar vitt på väggen i rumet nere med den mest långsamma färg jag har varit med om men det kommer bli så stiligt, hoppas jag i allafall. Kommer ta hela veckan innan jag har fått på alla lager med färg som ska dit, för det är tunnt på tunt med färg och lång torktid när man hanskas med linoljefärg och jag tror jag har blivit lite förtjust i just linolja. Gaa vilken känsla det är i färgen, gammalt ska renoveras gammalt tycker jag, det är känsla och glädje. Om än jag tycker det går lite långsamt men troligt vis kommer jag att stormtrivas bara ännu mer när det är klart och man bara kan njuta att man har skapat detta själv, längtar massor. Här är det målat grundvarvet och börjat på andra varvet, det som är vitare till färgen.Vi fick besök av Iver och Marie i går så då blev det hundbus till tusen här på gården.
Sen mår jag bara alla tiders i denna snön som har kommit jag och hunden var ut i skogen idag och hon försvinner rät ner i djupsnön så man ser bara ryggen, lite svårt att få på bild men nu är det mycket snö.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag tror att det kommer att bli riktigt snyggt med linoljan.

Erika sa...

Ser supernajs ut på väggen! :D

Btw, jag glömde att tacka för den där Awarden du skickade - TACK! Tyvärr är jag för lat för att göra som det stod... höhö. :P

Det där med att voppen försvinner i snön känner jag igen, hojjna försvann för någon dag sen i ett krondike och då såg vi bara svansen som stack upp! Såg så sjukt roligt ut! :D

Spessartin sa...

Kul med pelargonerna!

och absolut - gammalt skall renoveras med gammalt, inget snack om saken. Tror man skall akta sig för att göra för modernt, då försvinner nog mycket av själen.