söndag 7 februari 2010

Vatten...

...är en bra törstsläckare när man är riktigt törstig, eller kul att simma i om sommaren. Mitt i smäll kalla vintern ska vattnet vara fruset punkt slut, thats it. Fast det är ju klart att det får ju hemskt gärna vara i rinnande form från kökskranen, skulle bli riktigt snopen om det kom ut en korv med is då man öppna kranen.

Nä denna helgen var ämnad för härliga utedagar, sitta i snön och känna solens tidiga vårstrålar smeka den bleka huden på de yterst få synliga ytorna i ansiktet, snön så bländande vit och elden så värmande varm. Sova på natten som en utslagen lite nassegris i husvagnens varma dubbelsäng, vakna till solens vackra strålar som slår in genom plexiglas rutorna på "lillavillans" gulliga fönster med sametsgardiner i djupaste rött. Klä på sig varma skoterkläder och packa in hunden och jag själv i pulkan för en härlig tur ut i den stora vita världen med maken styrandes på skotern. Vist låter det romantiskt och härligt, helt perfeckt planerat och efterlängtat. Förberett och varmt i vagnen när vi kom fram på fredag kväll.

Men vad hände?

Så här blev det, efter en vanlig arbetsdag och väl frame vid "lillavillan" så var vi så hungrig och socker fallet gör en som en vild tiger i en alldeles för trång bur eller rättare sagt två tigrar i enmans bur, tur att svärmora skickade med lite färdig pizza att värma i mickron inne hos min makes syster och hennes man. Så har man stillat det värsta och man blir på bra humör igen då beslutas det att prova våran nyss investerade begagnade skoterpulka, som fyndades till halva nypriset på Blocket. Mörkret har lagt sina vingar över naturen för länge sedan men en liten sväng för att kolla komforten i pulkan ska karlarna göra ändå.
Så... där ute en bit... på den frusna sjön...den ska vara frusen vid denna tiden... och det är den men det är mycket ovanivatten, alltså vatten ovanpå isen och under snön... och det går tungt så pulkan får lämnas för att göra ett spår in till land. Vi kvinnor står uppe vid vägen och tittar på då det plötsligt blir tyst och mörkt.

Två karlar kommer gåendes för att hämta traktorn, de måste dra ekipaget från vattenslasket där ute på isen. Vid den tidpunkten är jag så trött att jag somnar i husvagnen med kläderna på, vaknar till när en blöt make kommer in där vid 1 tiden på natten. Vaknar sedan till igen och tycker att det är ovanligt kallt i "lillavillan" kliver upp och kollar temperaturen -22 ute och +10 inne. Pannan har stannat av att det är lite ström i batteriet, jag ut i friska luften och klockan är 5:50 på lördagmorgon. Den långa el sladden har vi givet vis lämnat hemma så vi kan inte lada batteriet, men jag hittar ett batteri som jag tvärlånar, koplar bort det som finns i husvagnen och koplar in det hittade batteriet. Se då funkar gasolpannan igen och jag somnar om igen, fast på soffan under två filtar.

På Lördagen lastades isklumparna och det bar iväg till ett varmgarage för upptining.
Vilken helg, det blev varmamackor i elgrillen hemma istället. Det blev inte heller några bilder på eländet. Men det kommer fler fina dagar att vara ute.

3 kommentarer:

Sara sa...

Oj vilken helg ni har haft. Skönt att allt ordnade sig.
När jag läste din rubrik så trodde jag att ni också hade problem med erat vatten.
Här har vi inte haft vatten sen igår fm, men imorgon ska det mest troligt komma igång igen (hoppas, hoppas)

Maria sa...

Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig kan man konstatera när man läser detta...

Marie sa...

Hahaha det ska då alltid hända något spännande på era utflyckter:)