tisdag 6 april 2010

Påsken och vakbad.

Har varit spännande helt enkelt. Vi har grillat och myst på utomhus. Kört skoter och blivit avkastad med magplask rätt ner i en fåra med isande kallt vatten på lördag eftermiddag. Det var en duell mellan mig och min skoter som jag förlorade, fick byta kläder som följd.Söndagen var en riktigt härlig dag, med en lång skotertur i strålande sol. På hemvägen strejkade en av fyra skotrar så den blev boxerad hem genom bitvis ovanvatten och snö slask och några fastkörningar. Inte nog med det så skulle jag naturligt vis inte kunna hålla mig torr denna dagen heller, jag går efter ett spår på väg att hjälpa till vid en fastkörning och få ta någon bild på eländet.

MEN isen under fötterna bar inte och jag drösar ner i en vindvak.

Man hinner tänka många tankar på de få sekunder som allt händer, man hoppas på att det ska finnas is där under att stå på och när man inser att det inte finns, sjön är bottenlös så börjar man att sprattla, simma och kryp, simma och kryp är det enda jag tänker, jag skrek men inser att jag kan inte överrösta en vrålande skoter som drar lös en pulka från ovanavattnet. 15meter bort är de andra och Lars fick precis lös pulkan när jag försvan ner i vattnet, allt sker på kanske 15 sekunder, jag sprattlar och pressar mig uppåt känner lite is skravel bakom mig som jag spjärnar emot och hasar mig upp ur hålet, ålandes på isen precis när Lars kör upp en bit brevid mig och funderar vad jag håler på med. Nästan så att man inte riktigt fattade vad som hänt, men att jag är blöt upp under armhålerna talar sitt tydliga språk och att det sprattlar fisk i kängorna, då är det ingen snack om saken. I lätt chock men fullt medveten om att man måste ta sig hem och byta om, hålla i gång kroppen så man inte börja frysa och att alla fyra ekipagen ska ta sig helskinnade från isen.

Skärrad, leende, chockad, spänningshuvudvärk och lätt skämtsam, en salig blandning av kännslor när man slappnade av, hade även lite konstiga halvsovande mardrömmar när jag vilade mig en stund på söndageftermiddag.
Jag hade tur denna gången, inget jag önskar göra om igen.

Annars har det varit trevligt och vi har grillat och suttit ute i solen. Käkat påskmat och mått gott.
Men det är skönt att vara tillbaka och jobba, normala rutiner. Nu räcker det med spännig för ett tag.

4 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Du får faktiskt förlåta men jag fick mig i alla fall ett gott skratt jag, Bada redan nu:)
Men vad skönt att det gick bra för dig.
Verkar annars som om du haft en innehållsrik helg och det låter skönt.
Kram Lena

Maria sa...

Oj vilken tur att det gick bra! Ni har då sannerligen hittat på en massa tokigheter den här vintern...

Spessartin sa...

Usch och fy! Jag hade fått världens panik! Jag vistas aldrig aldrig någonsin på en is. Det är väl nåt jag fått eftersom isarna här nere, om det blir några, aldrig går att lita på. Så när jag pratat med norrländska vänner som KÖR BIL på isen så blir jag helt rädd. Alltså - i min värld så är is inget man någonsin vistas på, även om jag VET att det visst går att vistas på en tjock bra is. Men usch...

tur att allt gick bra... var rädd om dig!

marie sa...

Jaaaa! Kom imorrn vet ja;) Såg du att en hette Agnes;)