fredag 22 juli 2011

Semester

Äntligen, och förstadagen gick man på högvarv, man har hunnit semesterstressa varandra och omgivningen tror jag. Från 200 till 0 då krävs en liten bromsstäcka, till och med hunden har haft omständigt med att hästarna inte är på gården och att matte inte kliver upp 4 på morgon, hon är också in körd på att få träffa kossorna nästan varje dag, bara ett bevis på att även djur får rutiner, mindre roligt att hon väcker en 4 på morgonen och är redo för jobb.

Lika så, våra hästar har fått andra rutiner, nu är det prärielivet som gäller, den som inte söker sig föda på ängen eller vatten i sjön får svälta, hejhopp nu är det vildawästern som gäller, riktigt så farligt är det inte, Gårdsfrun sa att de kom likt träsktroll upp ur sjön här en kväll, kan tänka mig att det braka och knaka i träden och slyn där de forserade fram med ledaren Sten i täten, så här går det ingen nöd det finns hull att ta ifrån.

Ritten vi var ut på idag var allt annat än avslappnande då jag red på Blakken och hade Vedde som handhäst. Ömfotade Blakken på grusväg stannade titt som tätt och skulle gå i diket där det var mjukare, allra helst på åkern där gick det som tåget, men mycket nytt att titta på och spännande. De tänkte nog när vi red förbi höbalarna att här finns det mycket mat och jag hindrade dom från att provsmaka, för nog alltid är de snabb när det finns gott att äta.

Och nog allt var det skönt att göra något svettigt i dag, det var ju bara + 30 idag när vi var ut till häst, känns som om man kommit in i ett såndär latläge när ögonlocken känns tung mest hela dagen.

Fantiserar om att spendera lite pengar och det verkar som om att summan ökar ju mera man tänker, det är ju inte bara en kamera man köper utan då tillkommer minneskort, väska, objektiv..... hur mycket ska man egentligen låta det kosta, fast drömma kostar inget. Fortsätter med det ett tag till.

Nu börjar det vara svalt och skönt ute, ska nog fortsätta klippa gräset som jag påbörjade tidigare i veckan, det går inte fort men det är ganska vacker med blommorna innan man klipper bort dom . När man är klar på någon dag får man väl börja om, det kan man väl kalla avstressande. Det man gör på några timmar i vanliga fall, tar flera dagar på semestern.


På återseende."Nu funkar min knasiga dator igen, efter att jag gnuggat lite hjärnceller"

Inga kommentarer: