fredag 18 november 2011

Byta dragkedja

Var det tänkt, men jag saknar foten. Hittade bara en massa andra fötter som jag inte riktigt vet vad man ska ha dom till. Men någon annan kanske vet vad det är för symaskinsfötter jag har.

 Från höger:  Dom är märkta A,B,E,G.
A är ju en vanlig fot, B är någon form av glida lätt fot för skinn tror jag. Men de två sista har jag ingen aning om.

Här nedan är samma fötter fast från undersidan


 Här har ni mitt projekt, dyr jävla skoterjackan fastnade i hornet på westernsadeln då vi hade mörker ridningen. Ser ni så finurligt med flera dragkedjor i ett men bara en är paj, risken finns ju att när man börjar sprätta faller jackan i flera bitar. Kul att få i hop den sen, men den är ju inte så brukbar i sin kondition just nu heller så, det kan ju inte sluta värre än att maken får köpa sig en ny.

Eller finns det någon som frivilligt tar på sig ett sömmaruppdrag så hojta till. 

3 kommentarer:

emma lundgren sa...

Hej Greta!
Jag vet absolut inte vilken pressarfot du ska ha..
Kollade bara in här efter att jag fått reda på att du hade en blogg (janne)..
Den är ju jättefin!! fina bilder du tar! .. men sen vet jag ju också hur mysigt det är i torpet :) Ha de bra!

LindaMi sa...

Det finns en enklare variant när man ska byta dragkedja!.. utan att behöva sprätta upp o ta bort den gamla. =)

KLipp bara bort själva kedjan på den som sitter på jackan, så nära den som möjligt så du får kvar en tygrest på ca ½ cm, om inte mer. Sen sicksackar du den längs med så den inte remsas. Sen så syr du bara på den Nya dragkedjan PÅ den. Längst upp på den nya så viker du in den så det blir snyggt. O sen är det klart!! Så jag jag Alltid numera när jag byter dragkedja på våra jackor. Speciellt barnens dragkedjor har en tendens att gå sönder väldigt lätt.

Hoppas det går bra!
/ LindaMi

LindaMi sa...

Glömde..

För att den ska bli riktigt hållbar i sömmen så brukar jag fästa den med både raksöm en eller två varv, eller om din maskin har den Förstärkta raksömmen ( två steg fram o ett bak ) o en sicksacksöm. Men det beror lite på vad det är för jacka. =)