onsdag 28 april 2010

Kalvdans

På jobbet har det kommit en liten kalv och just denna är lite speciell vid matningen, den fick ur flaska första målen men sen ska den läras att dricka ur hink,vilket brukar vara ganska klurigt i början. Men denna hittade hinken och förstod vad den ska göra dvs dricka mjölk men så har den börjat köra ner hela skallen i hinken och stöta i väg den. Det sormar ju inte lite när det skvilpar utanför, så då får man sitta och å hålla fast hinken. Inte nog med det utan kalven kör fortfarande ner hela skallen och försöker suga mjölk med både mun och näsa, tja det går ju bra ett tag tills luften tar slut och vad tror ni händer.... kalven kommer upp och det står som två fontäner av råmjölk ur vardera näsborre och vem sitter i vägen för att hålla fast hinken... jo lilla jag.

Så alla ammande mammor ni ska inte skämmas för att det kan läka från brösten ibland, det är inte så lätt att hålla 3 liter råmjölk i en hink till en stökig livfull kalv.

Kalvdans är en efterrätt jag skulle vilja se i tv programmet "halv 8 hos mig". Det gör man av råmjölk lite salt och socker sen in i ugnen. Ja fast de skulle säkert anstränga sig lite bättre med uppläggningen, jag nöjde mig med att äta från formen medans jag kokade saft.

I kväll har jag kokat lite saft och lyckades med konststycket att inte koka över, dvs jag brukar glömma grytan så jag får safft på hela spisen men inte denna gången tack vare att jag tog till ordentligt med en STOR gryta denna gången. Riktigtr mumma med hemma gjord saft på svarta och röda vinbär. Har sparat några Grolsch flaskor som inte går att få tag på längre, dessa med snäpp lock säljs inte längre på systemet, så dom är jag rädd om. Perfeckt till saft.
Gu nott eller Go natt till er alla. En ny arbetsdag i morgon.

2 kommentarer:

Spessartin sa...

Vi har kokat över jordgubbsssylt en gång. Rejält. Det kokade rätt okej, sen skulle vi bara ute och kolla en sak i trädgården, glömde av tiden och när vi kom mit ytterdörren igen luktade det bränd sylt. Jävlar vad det var sylt på spisen och golvet...

Fånga dagen sa...

HA ha ja du Greta jag kan se framför mig hur du såg ut med mjölk överallt. Härligt inlägg du gjort och jag fick mig ett gott skratt.
Är det gott med kalvdans????
Hemgjord saft, härligt kan du vara snäll och skicka hit en:)
Ha en fin kväll nu
Kram Lena