onsdag 28 april 2010

Jag mår bara himmla bra

Det händer inte så mycket spännande här på torpet, jag försöker hålla mig från tunnisen såhär på vårkanten. Jag njuter för jag får ha maken hemmavid nu ett tag framöver, hoppas jag i allafall. Vi har en hel del som ska göras inte minst veden ska kapas och klyvas, lite förvånad har jag blivit. Fick kämpa som en tok för att hinna vara med och få hem veden just före påsk och nu har den legat här i en enda stor hög mitt på gården. Det jag inte vet hur jag har lyckats med, är att i år kanske jag inte mer än behöver trava upp den i fina travar. Efter alla dessa år har jag lyckats programera om min man, han har utan att sucka börjat förädla veden till eldningsbara bitar, jag har inte ens bett honom att göra det. WOW helt imponerad, han har ju alltid varit med tidigare och hjälpt till men han tycker det är det tråkigaste som finns, och sen kanske vi inte jobbar i samma tempo för jag tycker att det är roligt att stå där och mata in stock efter stock.

Men i år har jag inte laggt ett finger i kors för att gröla till hans planering och det värkar fungera bra. Annars är jag nog lite av en expert på att få det att hetta till lite och vi är inte alltid sams om hur vissa saker ska vara men det är ju tjusningen med det hela. Men vi får ju allt till det bästa när man diskuterat om saken.

Sen har jag köpt hem en pense för att testa hur många minusgrader de tål igentligen, men då har det bara varit några ynka få grader kallt om nätterna sen dess, och den verkar leva och må än sålänge. Men april är ju snart slut så snart är sesongen i gång för fullt.

3 kommentarer:

Spessartin sa...

Penséer brukar vara rätt tåliga, ett antal minus brukar de klara, även om de kan hänga ltie å morgonen efter nattfrost innan det blir varmt.

Sara sa...

Penseer är mest känsliga mot blåsten har jag hört, de klarar några minusgrader. Så sätt krukan där det inte blåser så mycket så ska du se att de klarar sig :-)

Marie sa...

Hihi jamen du vet ju hur jag är;) Härligt att höra att du mår bra Greta;) Behöver du hjälp med veden så passa på när Martin kan vara hemma med ungen så korkar vi upp en vinare och får det där gjort i ett kick;)