lördag 21 augusti 2010

En regnig dag

Idag hade jag planerat att vara ute, allt såg lovande ut tills jag hade städat färdigt där vid halv 9 då stod regnet som spön i backen. Men Agnes bangade ine lite regn utan gick ut, det tog inte länge så hade hon kollat in bärplockarna, skällde varnande och morrade ända från klorna. Kan förstå att hon reagerar så för det brukar inte vara folk runt våran gård. Fast hon är jätte duktig med att hålla sig på gården och lyssna när man säger att allt är ok så nöjer hon sig med att bara kolla in läget utan att säga något. Till och med hästarna var fram ock kollade in vad det var för några som gick aldeles utanför hagen, jag tror bärplockarna blev lite nervösa då de travade fram till staketet, för mannen tittade sig över axeln många gånger.

Det blev att baka istället, vaniljbullar, sen sommnade vi på soffan och jag vaknade svettig, mest troligt efterdyningar av förkylningen som håller på att ge med sig. Fast innan jag klev in i duschen så var vi ut och plockade 2-3 liter blåbär i skymningen, lite svårt att se bären men man får ju skynda sig innan någon annan tar dom, fast det finns mycket båbär i år så det räcker nog till alla.

Här kommer lite bilder från turen till trollforsen söndagen den 15 aug, att bara sitta på stenarna och titta ut över vattnet, helt fantastiskt.
Jag i min röda mössa för att inte förvärra förkylningen för det blåste ganska bra denna dagen.


...................................

.........................................


...............................................................................
........................................

2 kommentarer:

Sara sa...

Klart att hon måste vakta mattes bärrevier ;-)

Här är det jätte dåligt med blåbär i år, alla jag har frågat har också sagt att det är dåligt, så det är nog vid er alla bär finns!

Tack för din kommentar om min mage, den växer som bara den nu :-)

Spessartin sa...

Verkar som om den är förkylningen (eller vad det nu är) har gått över, fast jag är inte riktigt säker. Jätteskumt verkligen.