torsdag 18 februari 2010

10 års jubilar

Hipp hipp hura, för lilla jag.

Nu här i februari har jag jobbat exakt i 10 år åt mina 3 arbetsgivare, inte illa pinkat. Är det inte så att man byter arbetsgivare så får man väl ställa till med en brakfest tillsammans med sina ko'legor. Lätt som en plätt för mig om det innebär att jag ska supa till med alla 90 ko'legorna vilket jag måste dela upp på en dag per gård. Eller så skulle jag ha kunnat ta en skål med tre ko'legor per dag hela februari, vilken oerhört skojig månad. Kan nog sluta med att jag står i ett bås och tuggar gräs eller varför inte lite behagligare, liggandes på rygg i halmen hos småkalvarna sippandes på jäst korn. Nä tur för mig att det bara finns "kobira" att tillgå för stor 'supar' frun. Mjölk är livet.

Apropå kalvar så kom det en till idag, en liten slemig skapelse kom till denna kalla värld. Agnes fick vara med för andra gången i sitt liv när en kalv kommer ut( första kalven var skit-simmaren). Å jösses vad hon tycker dom är smaskiga att slicka på, gott med slem. Hon sköter sig väldigt bra i ladugården, stressar upp sig lite, för hon vill ju så hemskt gärna vara med och se vad som händer, då är det som att hon inte har tid att lyssna på vad man säger riktigt, för allt är så spänande. Men hon är ju bara 9 månader och jag tycker hon är jätte duktig, går fot utan koppel, har kontakt med blicken, fast ibland är det långa ledningar vid inkallning, springer lös på gården och uppför sig annars som en valp ska göra bitvis odrägligt söt och vansinnigt busig.

Det har inte direkt varit någon mjukstart på mitt 11:e år i branchen och den "mjukstarten" lär fortsätta i samma anda känns det som.

Min bil är jätte fin och som många andra bilar jag haft, hade jag tänkt få ta i hjäl även denna bilen på ett ordentligt och värdigt sätt, men tyvär värkar det som att min tur med att knosa en bil varje år abrupt har slutat, för mersan är fortfarande kvar efter två år i min ägo (tror vi har haft den i två år nu iaf) Den sköter sig bra, har inte varit några större bekymmer eller dyrare renoveringar,( ...hmm... ja... förutom den gången min man slet sitt hår och la ögonbrynen i sockerlag och lät de stelna i en frenetisk buskig upplevelse med lite topping av lätta beskedliga icke barnvänliga svordommar....).... man matar i lite diesel och en skvätt olja nån gång då och då så går den uta bara farten. Men vist efter snart 43 000 mil så finns det lite skavanker och den gråa lacken har fått lite bruna puder stänk här och var, men alla är väl glad så länge de gråa hårstråna håller sig borta, (...skriver hon som snart fyller 30....)

Jag har kännt att min bil inte mår riktigt bra, men har fått till svar av min kära make, - KÖÖÖR TILLS DET RASAR!... hehehihi... och som den lydiga (host & krax) hustru jag är har jag nu gjort det. Vid synen av vårat hustak, där just nästan översti backen innan jag svänger in på uppfarten... hände det något med bilen... förbenat och jag som nosade på tomtgränsen...blir nästan så het att jag kunat släpa bilen hem... men ringer (krax) fogligt till maken och medelar att bilen RASAT NU... jag får frågan om jag står i diket... Nä ...svarar jag och tänker att det kanske hade varit bättre och det hade kunnat vara en liten gullig tall där också lite lätt strategiskt placerat så jag hade fått göra det ordentligt även denna gången. Men jag får skylla på åldern att man börjar fega ur nu och sänker hastigheten när man får onda vibbar.

Jag står utan bil nu, rullade hem liket lite lätt eftersom det inte var så långt ...jo den gick fortfarande.... och NÄJ ni som tänker att nu har vi hittat ett billigt fynd, min bil är INTE till salu, jag har en struts oplockad med den... until death do us part.....

Jag behöver en bil om det är någon som törs låna ut en... smile...

Apropå ålder så ska vi inte tänka på mars än vete gudarna vad som kommer ske då, spetsad kobira kanske?????

Nä nu måste jag lösa mitt färdmedels bekymmer, kanske borde gå ut ock trimma in mina två hästkrafter som står och drönar bakom elförande trådar. Har någon ett bra tipps på att få ludenpajsarna att färdas 2,5 mil på 20 minuter.

Hipp hipp hura...

3 kommentarer:

kikki sa...

senap i baken kanske :)

Marie sa...

Haha eller hagelkorn i örnonen, då jäklar springer dom;)

Fånga dagen sa...

Du är kul du, prova med klipulver eller en raket i baken.
Jo du förstår att vi råkade få en vattenläcka här och vårt golv det gamla alltå var bara tre år så det känns inte riktigt nödvändigt att byta än.
Ja det har spridit sig ut i hallen också så det blir nog ett nytt golv där också, det känns skitkul faktiskt,bläää.
Ha en bra kväll nu och grattis till dina 10 år åt samma arbetsgivare, inte illa pissat som man säger.
Kram på dig Lena