söndag 18 april 2010

Inte över än. + en länk i slutet.

Att vakna och känna sig helt utvilad, eller kanske inte helt när både hund och katt trängs så nära mig som möjligt på morgon kvisten. Man stiger upp och gör morgontoaletten både fru och fä, sen återvänder man till soffan framför tv för att se något intressant och att vakna till liv ordentligt en söndag som denna. Magen kurrar och kräver mat, det gör även djurens magar, det går inte att missa när katterna är hungrig, de är lite för hungrig för deras eget bästa men skönt att snön snart är borta så de börjar jaga för födan. Klockan är endast 8 på morgon trode den skulle vara mitt på dan, man släpper tidsuppfattningen när man är ledig och när det är ljust ute från arla morgon till sena kvällen. Men det är skönt med ljus.


Det är verkligen vackert väder idag och skaren hård och fin efter alla dagar med blida, så torparfru tog åter fram skidorna igen, ingen var lyckligare än Agnes för hon älskar att vara ute på tur. Vi har spårat hare och lyssnat på fågelsång, målet var ån en bit in i skogen. Se hur det står till med islossningen i Vistån. Om än det var minusgrader i natt så klädde jag mig nog så mycket för denna tur i lätt nysnöad natur och några uppförsbackar. Man åker som rakast när det är skare överallt och lite uppför så man ställer skidorna i v formation för att inte halka baköver. Till ock med skoterleden är körbar för den som har abstinens över att säsongen skulle vara över. Det forsade på bra i ån och helt makalös utsikt är det där, skulle haft en brasa och grillat en korvsnärt. Hemmåt bar det av nerför bitvis och jackan fladrade i vinden, vilken härlig timmes lång sväng, så då har man kommit i gång bara resten av dagen kvar då.
Det här vill jag börja med men det finns inte plats inne, jag har ett bord lite jord, men det blir nog inte så populärt om jag drar in fler grejer i vårat renoverings hus där det förmodligen skulle vara ivägen vart än jag skulle ställa det. Ett växthus vore grejer, hade ju ett ganska stort ett med isolerglas en gång i tiden saknar det nu när det har börjat klia i fingrarna att få påta i jorden. Tomater och gurka vill jag odla igen, det funkar ju att ha de i stora hinkar eller baljor. Tål att funderas på ett tag till.


Måste bara visa hur det kan stå då jag kommer till jobbet på morgon, man får sig ett skratt i bland. Min arbetsorder för gången som var.

Sen det här med askmolnet som ligger över europa, vist är det hemskt att folk är strandsatta lite kors och tvärs på jorden, men hellre det än att man kraschar någonstans. Folk lider ju ingen nöd förutom att det kostar lite mer än beräknat. Jag tror detta är nyttigt man tar för givet att man kan förflytta sig så snabbt, jag känner bara av detta lite därför att rosorna inte levereras till butiken som de ska, men det är ju som att spotta i havet. Många är beroende av att dessa transporter fungerar, men det går ju att lösa på annat sätt.


En annan synvinkel ur miljö synpunkt är att man får köra bil i ett helt år här hemma i sveige mot en resa till Thailand med flyg. Utsläppen är av samma storleksklass, beroende hur mycket man nu kör vill säga. Sen håller detta partickelmoln i sig under sommaren kommer säkert många att semestra hemma och med bil. Kanske husvagns och husbilsförsäljningen ökar vilket nu är bra för den svenska ekonomin, men då ser väll staten sin chans att öka priset på drivmedel för att det blir större utsläpp, tötötötö pytsan. De slipper ju då subventionera flyget, hade vi varit tvungen att betala fullt pris för att flyga hade ändå ingen råd med det.


Kanske måste börja flyga mer, betalar ju ändå lite dit genom skatten. Är det nu någon som tycker att jag är helt ute i det blå med mina åsikter kan ni ju hojta till, mucket möjligt att jag fått något om bakfoten. Har ju valt att inte läsa dagstidningen så man är lite off ibland.

Tror jag tar tag i pänseln nu.

Länkar till en annan blogg som har jämfört lite olika fackta angående miljöutsläpp.

http://tredjeklotet.blogspot.com/2007/04/r-flyget-eller-bilen-vrsta-miljboven.html

3 kommentarer:

Fånga dagen sa...

Goddagens tjejen!
Det var väldans vad du var aktiv på morgonen då. Men så mycket snö du har kvar, har du aldrig funderat på att flytta längre ner i världen ?:)
Tack för dina tips på min blogg förresten , kanon.
Jag tycker dina åsikter var väldigt bra, mycket förnuftigt i det du säger om flygningen.
Men du ta lite ledigt nu för jag antar att du ska upp imorgon igen och kanske få lite nya kul instruktioner nerskrivna hi hi.
Ha det så gott.
Kram Lena

Spessartin sa...

Vilka härliga bilder, och hos oss har gräsmattan börjat bli riktigt grön, gullvivorna blommar och vitsipporna blommar snart de också, känns så konstigt att läsa att du åker skidor. Men det är verkligen ett läckert land som vi bor i, med så stora variationer i klimatet.

Jag tycker att vulkanaskan är tuff. Det är häftigt att människan får känna på att vi är slavar under naturen även fastän vi tror vi kan så mycket, men när det kommer till en vulkan, då är människan bra liten.

Underbar tavla förresten och nog gör du klokt i att låta bli att mjölka tjuren ;)

Maria sa...

Tackar!

Häftigt att du fortfarande kan åka skidor, känns som evigheter sedan snön försvann här:)