onsdag 12 januari 2011

Hej hallå

Ett nytt år och nya tag.

Just idag försöker jag vila bort min förkylning som jag haft sen 5 veckor tillbaka och vill den inte ge sig så blir det nog en kur med pencilin. Fast i oför sig är det nog inte så konstigt att den håller sig kvar för det har varit ett händelserikt slut på det förra året. Jag kan spalta upp utan att gå på djupet för det orkar jag inte.

Förutom att det har varit mycket att tänka på med jobb och alla blommor som skulle beställas inför jul och nyårshelgen så har svärfar stilla somnat in och lämnat jordelivet.
Min LandRover har havererat, hjullagret skar när vi var på väg till piteå.
Vi hittar en bil i Stockholm åker dit och åker hem utan den bilen då alla varningslamporna som har med bromsarna lyser.
Gubben provar att lossa och byta hjullager samma natt vi kommer hem från stockholm utan större framgång då det sitter så hårt fast.
Jag sommnar och kör i dike med våran enda fungerande bil på morgonkvisten nyårsafton, vi sover några timmar hos svärmora min. Får låna oss en bil för att åka hem och titta till djuren och jag snippar in på blommster jobbet och ställer i ordning som snabbast. Ner till piteå igen och får upp bilen ur diket med en hjullastare, framdäcket på bilen har krängt av, skruvas lös av maken medans traktorn lyfft upp bilen.

Vi anländer senare än beräknat till våran husvagn där nyårs firandet med mat och raketer är planerat . Jag totalt slut men vi lever. Som ett brev på posten blev jag än mer förkyld av detta med få timmar sömn och fullfart.

Till slut finner maken en bil i luleå och vi slår till, för det går inte att ha bara en bil för oss. Vi har skaffat oss en litten liten ford fiesta miljödiesel bil. Ni vet en såndär liten sak som man klär på sig och blir rädd när man möter en långtradare för man känner sig så liten på vägen. En såndär liten bil som vallar mellan plogkarmarna som i ett flipperspel om olyckan skulle vara framme.
Men billig i drift må jag säga.

Nu dax för lunch.
Tjingeling.

1 kommentar:

sarah sa...

Vilket slut på året ni fick! Hoppas allt är bra trots omständigheterna med er.